LOST AND FOUND IN TRANSLATION

Nils Claesson

24/1-15 till 22/2-15

Om ”den råa makten och den unga kvinnans oförmåga att leva. Ett oförsonligt klassamhälle som kläs av samtidigt som en rutten vuxenvärld full av svek, lögner och maktspel ställs mot de unga. Studenten och den unga flickan. Oförmögna att älska. Tragiska och sneda. Det synliga och osynliga. Spioneri och hyckleri. Saker som bara några människor ser. Andra saker som alla vet men ingen säger. Klockan som tickar. Spöket. Mjölkflickan. Det är hon som är ett offer som kommer tillbaka för att hämnas. Som visar sig då och då och som bara Hummel och studenten ser.” Nils Claesson

På TEGEN2 visas den animerade filmen ”Mjölkflickan” som bygger på en överföring av Virpi Pahkinens koreografi till Ingmar Bergmans uppsättning av Spöksonaten år 2000 och en installation/scenografi till scenbilden ”Hummels mardröm”.

Lost and found in translation (2) – the search for the DNA of a film

Fem filmprojektioner om processen att gestalta en film.

Tisdag 3 februari kl 15.00 – 17.30, på Stockholms Konstnärliga Högskola, stora salen vån 5, Linnégatan 87.

Utställningen presenteras och sedan tar vi oss till TEGEN2. Under resan dit delas Nils Claessons text The Divorce ut.

De fem filmprojektionerna visas fr.o.m. lördag den 31 januari t.o.m. lördag den 7 februari (Stockholms Konstnärliga Högskola). Filmerna är: Making of the Puppets, Attic, Zamir, Top Dog, Moves for Bergman.

Onsdag 4 februari kl 10.00-12.00.
Offentlig diskussion med opponenterna professor Gunnar Wille från den Danske Filmskole och Sten Sandell musiker och kompositör som doktorerat i konstnärlig forskning.